Uw adviseur

Thomas Groot Fiscalist

Administratie

U probeert alles bij te benen op het gebied van de financiële administratie. Het gaat tenslotte om úw bedrijf. Maar mogelijk heeft u toch regelmatig het idee achter de financiële zaken aan te lopen. Laten we eerlijk zijn: de harde cijfers zijn vaak ondoorzichtiger dan we zelf zouden wensen. Uw accountant kan veel voor u ophelderen, maar heeft hier vaak de tijd niet voor – al zal hij het niet snel toegeven. Hierdoor loopt u het risico niet alle fiscale mogelijkheden te benutten die van belang kunnen zijn voor de continuïteit en winstgevendheid van uw organisatie.

Inzicht financiën

Rijswijk Financiële Diensten zorgt ervoor dat u het inzicht in uw financiële resultaten terugkrijgt. Onze fiscale boekhouders hebben dezelfde kennis als een accountant, zijn goed bereikbaar en tonen zich zeer betrokken bij uw organisatie.

Fiscale bril

Wij bezien uw administratie door een fiscale bril en zijn op de hoogte van alle belastingtechnische mogelijkheden. Zo stuiten we vaak op besparingsmogelijkheden waar u veel aan kunt hebben. We denken met u mee en begrijpen wat er speelt onder ondernemers. Met behulp van onze adviezen stellen wij u in staat de juiste beslissingen te nemen en waar nodig in uw organisatie bij te sturen.

Uitbesteden administratie

Indien u wenst kunnen wij ook uw gehele administratie uit handen nemen. Zo hoeft u zich alleen nog bezig te houden met waar u goed in bent: ondernemen. Door onze fiscale kennis en ervaring bent u zeker dat we meer voor u doen dan uw administratie alleen. Wilt u een gedeelte van de administratie zelf voeren en een deel uitbesteden? Dat kan natuurlijk ook. Vraag ons vrijblijvend naar onze online mogelijkheden.

‘Met Rijswijk Financiële Diensten krijgt u het inzicht in uw financiële resultaten terug!’

Specialismen

  • Belastingadvies MKB
  • Opstellen jaarrekeningen
  • Financiële administratie

Veelgestelde vragen

Q
Ik heb een auto van de zaak; kan ik de bijtelling privégebruik vermijden?
Ja. Dat is mogelijk op de volgende manieren:
• U moet kunnen aantonen dat u op jaarbasis minder dan vijfhonderd kilometer privé hebt gereden. Dit kunt u bewijzen aan de hand van een sluitende kilometerregistratie.
• Is het bijhouden hiervan u teveel werk? Dan kunt u ook de verklaring ‘Uitsluitend zakelijk gebruik bestelauto’ aanvragen. In dat geval mag u privé niet meer in de betreffende auto rijden.

Mogelijk is het in uw geval verstandiger de auto privé aan te schaffen. Rijswijk Financiële Diensten kan u hierover adviseren.

Q
Is het gunstig om aan de fiscale oudedagsreserve te doteren?
Of dit gunstig is, hangt af van uw situatie. U kunt hierbij denken aan de volgende punten:
• Eventuele andere inkomsten naast de winst uit uw onderneming;
• Uw reeds opgebouwde pensioeninkomen;
• Uw belastbaar inkomen.

Rijswijk Financiële Diensten kan u hierin adviseren. Overigens is het toegestaan te doteren aan de fiscale oudedagsreserve als u als ondernemer voldoet aan het urencriterium en jonger bent dan de AOW-leeftijd.
Q
Hoe regel ik als zelfstandig ondernemer een aanvullend pensioen?
Natuurlijk wilt ook u als zelfstandig ondernemer naast uw AOW-uitkering beschikken over een aanvullend pensioen. U werkt niet voor niets zo hard. In de meeste gevallen zult u zelf voor een regeling moeten zorgen. Individuele verzekeringen, bijvoorbeeld lijfrenten, koopsommen en levensverzekeringen, bieden u mogelijkheden om fiscaal aantrekkelijk te sparen voor extra pensioen. U bent van harte welkom om hierover te komen praten. Wij leggen u graag uit wat deze verzekeringen inhouden en wat ze voor u kunnen betekenen.