Uw adviseur

Christian Groot Erkend MKB-adviseur

Verzekeringen

Het is nauwelijks voorstelbaar, maar nog altijd gaan veel bedrijven failliet doordat ze hun verzekeringen niet op orde hebben. Een doordacht advies kan veel leed voorkomen. Wist u bijvoorbeeld dat vijftig procent (!) van de bedrijven die te maken krijgt met een grote brand na één jaar faillissement moet aanvragen?

Rampscenario

Natuurlijk, de inboedel is goed verzekerd, evenals uw pand zelf. En als u verstandig bent heeft u tevens een bedrijfsschadeverzekering die uw omzetverlies tijdelijk compenseert. Maar stél dat uw bedrijfsschadeverzekering uw omzetverlies 12 maanden lang compenseert, terwijl de heropbouw van uw locatie 24 maanden duurt! Dan hangt het voortbestaan van uw organisatie zomaar aan een zijden draadje. Geen prettig scenario.

Goed verzekeren

Het is slechts één simpel voorbeeld van het belang van goed verzekeren. En inderdaad: dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Rijswijk Financiële Diensten staat u daarom graag bij om u op dit gebied te adviseren.

‘Een doordacht advies kan uw bedrijf veel leed besparen’

Onze specialismen

  • MKB schadeverzekeringen
  • Inkomensverzekeringen
  • Particuliere schadeverzekeringen

Veelgestelde vragen

Q
Wat is het verschil tussen een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering en een beroepsaansprakelijkheidsverzekering?
In beide gevallen betreft het schade die anderen geleden hebben door toedoen van uw bedrijf. Het onderscheid zit hem in het soort schade. De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering dekt door derden geleden zaak- en personenschade. De beroepsaansprakelijkheidsverzekering dekt het risico van financiële schade.
Q
Kun je zelf de hoogte van het verzekerde bedrag bepalen van een arbeidsongeschiktheidsverzekering?
Dat kan, maar tot zekere hoogte. De meeste verzekeraars verzekeren niet meer dan 80% van het inkomen van het laatste jaar.
Q
Moet ik als zzp’er een zakelijke rechtsbijstandverzekering afsluiten?
Als u als ondernemer verwikkeld bent in een juridisch conflict, kunt u geen aanspraak maken op de rechtsbijstandverzekering die u privé heeft. Wilt u toch gebruikmaken van rechtsbijstand op het moment dat u een conflict heeft met bijvoorbeeld een klant, een leverancier of met de verhuurder van uw pand, dan doet u er goed aan om een zakelijke rechtsbijstandverzekering af te sluiten. Wij vertellen u graag meer over de voorwaarden en de dekking van deze verzekering.